blog essentie

Blog over essentie van de haptonomie

Al een poos werk ik als haptotherapeut en met veel genoegen heb ik na al die jaren er mijn eigen draai aan weten te geven. Eindelijk en gelukkig, moet ik zeggen want het heeft me wat puzzelwerk gekost om de structuur en kern van de haptonomie te verinnerlijken en mijn verlangen om dit te verenigen met mijn heldere vermogens. Ik heb mijn hartewerk gevonden in het naar buiten brengen van de essentie van de haptonomie door erover te schrijven en te vertellen. Ik wil licht werpen op de spirituele kern van de haptonomie. Deze blog is bedoeld om deze ervaringen die mij zo verrijkt en verdiept hebben, naar buiten te brengen en met jou te delen. Ik wil je graag inspireren en je ziel voeden maar mijn verlangen is vooral dat, wat ik naar buiten wil brengen, ook iets in jou losmaakt en aanraakt.

Dit is vooral een voelblog.

Haptonomie is in eerste instantie een ervaringsgerichte benadering. Een levenswijze die wakker maakt van beperkende overtuigingen en je laat ontwaken in je volle zielsbewustzijn. Ook dit zijn prachtige schitterende teksten maar ze gaan pas echt leven als het gevoel wordt geopend. Woorden zeggen uiteindelijk niks als deze niet diep vanbinnen in je leven, je beroeren, je raken en je dit, op wat voor manier dan ook, naar buiten wilt brengen.

In de haptonomie staat het gevoel centraal. Niet het woord maar het voelen zelf.

Voelen betekent dat je geraakt bent door iets wat er wordt gezegd of iets wat er in je wordt aangeraakt.

Voelen is de emotie die daarbij gepaard kan gaan en je even je tranen laat lopen. Voelen is dan ook de opluchting als je deze obstakel hebt losgelaten en voelen is dan ook wat er op dat moment vrij mag komen. Vrijheid, blijheid, ruimte, liefde.

Wat voelen dan ook kan zijn, is dieper je essentie kunnen ervaren. Zonder woorden want dit valt niet meer uit te leggen. Je binnenste ontvouwt zich aan je, dit is ook voelen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *