vrijheid

Het gesprek

Een probleem staat nooit op zichzelf. Vaak heeft een hulpvraag een vele diepere, grotere betekenis dan je in de eerste instantie verwacht. In het gesprek probeer ik deze achterliggende patronen samen met jou samen helder te krijgen. Ik stel niet het probleem als uitgangspunt maar jouw ontwikkeling en groei als MENS staan centraal.

De aanraking

De aanraking heeft een centrale plaats binnen de sessies. Een aanraking vertelt je hoe je primair op de buitenwereld reageert. Het is de meest directe vorm van communicatie. Je lichaam vertelt de waarheid en als je luistert, vind je alle antwoorden binnen in je. Er wordt niet gemasseerd of met andere doelgerichte handelingen gewerkt. Ik nodig je uit te voelen wat er is en wat het doet. Simpel maar met aandacht om zo door te dringen tot je herkent wie je werkelijk bent.

Je ligt op een behandeltafel en ik raak je aan op je huid. Als je wilt, mag je je kleren ook aan houden.

Positiebepaling

Welke plek neem je in ten opzichte van een ander? Houdt je veel afstand of zoek je nabijheid? Hoe neem je je plek in: neem je je ruimte of perk je jezelf in? Hoe voelt dat en wat betekent dat voor jou en je leefomgeving? We staan stil bij hoe je de ander ontmoet en hoe je contact maakt. Waar liggen grenzen en wat zijn je verlangens? Hierdoor krijg je inzicht in eigen functioneren en in welke positie je jezelf vertrouwd voelt en in welke je zou willen ontwikkelen.