Ellen Kleingeld Haptotherapie en Haptonomie Eindhoven

Over mij

De belangrijkste vraag in mijn leven was altijd ‘Wie ben ik werkelijk?’ Door schrijven en zelfonderzoek kwam ik tot het door mij zo gewenste heldere inzicht. Het schrijven van mijn boek ‘Compleet jij’ betekende voor mij het proces naar ontwaken. Dit boek komt in december 2021 uit en de tweede is in de maak.

In 2005 ben ik als energetische therapeut gestart en in 2009 is de haptotherapie daarbij gekomen. In totaal dus meer dan 15 jaar ervaring. In 2016 heeft de non dualiteit mijn kijk op werk drastisch veranderd. Mijn intentie is niet om je van nare gevoelens af te helpen of emoties weg te krijgen maar alles te zien als een verschijnsel wat zich toont en gekend, gevoeld en gezien wil worden zodat het tot creatie kan komen.

Het antwoord op de vraag “Wie ben ik?” is niet te beantwoorden met ingewikkelde theorieën of bepaalde methodes maar juist door het wegvallen daarvan. Het werd me steeds duidelijker dat ik de haptotherapie en de beroepsvereniging achter me kon laten en in vrijheid en waarheid mocht leven en werken.

 

Ik werk intuïtief en doortastend en stem af wat er in het moment nodig is. De ene keer is dat met woorden, de andere keer met aanraken en soms is het gewoon stil. Ik volg niet de vaste stappen van de haptotherapie maar  de haptonomische basis principes. Ik heb geen vast planning, kies het directe pad en belicht ik wat zichtbaar mag worden. Soms geeft het inzicht, een andere keer is het confronterend, schurend of verwarrend. Mijn doel is niet om het je naar de zin te maken maar om de onderste steen boven te krijgen om zo je ware Zelf te gaan herkennen. Het betekent dat vanuit bewustwording de waarheid zichtbaar wordt, in beweging komt en zichzelf verwezenlijkt.

Ik werk in de praktijk achter mijn huis. Dat voelt vrij en persoonlijk en deze plek is rustig en sfeervol.

Als je geïnteresseerd bent in haptonomie en non dualiteit maar vooral bevrijding en ontwaken, wie ik ben en hoe ik werk, voel je welkom om mijn website te bekijken en te lezen en vorm zelf je beeld. Misschien ligt hier de missing link en kan ik je verder begeleiden in je ontwikkeling.

Mijn opleidingen/cursussen