vrijheid

HAPTONOMIE EN HAPTOTHERAPIE

Haptonomie is geen methode om van je emoties af te komen. Haptotherapie is geen techniek om ‘goede’ resultaten te bereiken. Ik leer je geen trucjes, je krijgt geen stappenplan en oefenmateriaal. We gaan je verhaal niet analyseren en we maken geen schema’s.

Haptonomie nodigt uit om van binnenuit te openen, tot jezelf te komen, zelf te zoeken, zelf te denken, zelf verantwoordelijkheid te dragen en de ontmoeting en de uitdaging aan te gaan met wie en wat op het pad komt. Haptonomie gaat over de mens in zijn heelheid, niet over afgescheiden delen. Er is geen intentie om iets te veranderen, iets op te lossen, iets toe te voegen of iets te beoefenen. Het nodigt uit om zelf te onderzoeken, jezelf de juiste vragen te stellen, uit het geconditioneerde denken te komen en te ervaren wie er werkelijk aanwezig is.

Hoe vaak?

De begeleiding bestaat uit zes tot acht sessies. Minder is mogelijk als ook het maken van één enkele (vervolg)afspraak. Over het algemeen duurt een proces niet veel langer en is tien sessies over het algemeen het maximum. Daarna is het altijd mogelijk om ad hoc een afspraak in te plannen bijvoorbeeld voor een ‘check up’ of een verdieping.