vrijheid

HAPTONOMIE EN HAPTOTHERAPIE

Haptonomie is geen methode om van je emoties af te komen. Haptotherapie is geen techniek om ‘goede’ resultaten te bereiken. Ik leer je geen trucjes, je krijgt geen stappenplan en oefenmateriaal. We gaan je verhaal niet analyseren en we maken geen schema’s.

Ik raak aan en breng je in contact met je ware Zelf.

Haptonomie is een levenswijze om echt en verbonden, aanwezig en wakker met jezelf en de ander te zijn. Streven naar geluk is niet genoeg. Wees niet bang om de confrontatie met jezelf aan te gaan, te voelen wat je hebt weggestopt en te ontdekken wie je nog steeds bent. Voelen wat er is, hoeft niet per se fijn te zijn.  Een belangrijk besef in het volgen van de sessies is dat je de verwachting aan het resultaat loslaat. Het is de bereidheid om je pijnlijke verleden te doorzien, achter te laten en diep te ontmoeten wie je bent. Zelfonderzoek kan dan verhelderend en bevrijdend zijn.

Hoe vaak?

De begeleiding bestaat uit zes tot acht sessies. Minder is mogelijk als ook het maken van één enkele (vervolg)afspraak. Over het algemeen duurt een proces niet veel langer en is tien sessies het maximum. Daarna is het altijd mogelijk om ad hoc een afspraak in te plannen.