NATUURHAPTONOMIE

Voor alle coaches, (hapto)therapeuten, counselors of geïnteresseerden die graag in de natuur komen, heb ik een leuk gratis gidsje geschreven over natuurtherapie. Download deze hier.

Natuurhaptonomie is een combinatie zijn van stil wandelen, korte gesprekken, (haptonomische) contact oefeningen in een prachtige bosrijke omgeving.

Een natuurhaptonomische wandeling is bedoeld om vanuit beweging stil te staan bij je innerlijke gevoel en thema’s die je op dat moment bezig houden. Zo raak je meer verbonden met je eigen natuur in ontmoeting met anderen en de wereld. Je kan tot inzichten komen en antwoorden vinden die je niet had kunnen bedenken. De rust en de mogelijkheid om bij jezelf stil te staan maar vooral het in beweging blijven, geeft ruimte en laat de boel stromen. Daardoor kun je makkelijker beslissingen nemen of meer rust in je hoofd krijgen.

Locatie Leenderbos: wandeling van 2 tot 2,5 uur in een min of meer vaste route. Deze sessies zijn intens en verdiepend en ik hanteer hiervoor een ander tarief.

De vervolg sessies kunnen in diverse nabij gelegen natuurgebieden zijn en duren één tot anderhalf uur met normaal tarief.

Locaties: Leenderheide, De Groote Heide of Stratumse Heide.

Eigen vervoer en redelijke conditie zijn gewenst.

Natuurhaptonomie kan worden ingezet als:

  • Je er moeite mee hebt om tussen vier muren in vertrouwelijk gesprek te komen,
  • Je meer of op een andere manier verdieping zoekt in je persoonlijke en/of haptotherapeutische proces,
  • Je toch al veel te veel zit,
  • Je teveel gaat piekeren en peinzen,
  • Je dit zelf wenst.

Lees hier de ervaring van Tyana en hier de ervaring van Marieke